Monday, June 16, 2008

Kilauan Emas

Terpaan sinar mentari yang memantulkan sinar keemasan, pertanda si kunang-kunang siap mengharungi hidup, setidaknya untuk satu hari ini hingga menunggu mentari esok kembali bertandang.
Selalu saja cahaya keemasan itu terasa begitu menyilaukan tapi aku tetap menantinya setiap sore.
Pandangan mataku setiap hari menjelang senja dari jendela kamar.

10 comments:

silversarina said...

Cantiknya , macam cermin je air sungai tu , memang I pun akan setia menanti lihat mentari pagi dan petang.

Mak Su said...

cantik view

NBK466 said...

Waduh...sajak ker puisi tuh.....

Penoreh Getah said...

kau doakan aku bang sampai tempat ni satu hari nanti.. aku pasti pergi kalau ada rezeki dari ilahi

Zabs said...

Salam Kamato,
Gambar2 yang sungguh cantik. Boleh saya simpan untuk kenangan?

zino said...

kamato..
ni dah kira madah pujangga hehe

Ajzie said...

insyallah saya akan kesana lagi nanti.

Sudah terbayang bayang saya keindahan suasan petang dimusim panas, keasyikan di musim bunga serta suasana dingin dan beku di musim sejuk di Jerman..

CikguZue said...

kalau tiap hari dok mengadap view cantik ni, memang best.rasa nak terjun pun ada....

KAMATO said...

Silversarina, kebetulan tak ada bot lalu, tenang la air tu

Mak su, tenguk hari2 dah tak cantik

Nbk466, tak tau nak kata he he

Penoreh getah, foto itu untuk membakar semangat sapa2 yg berhajat kesini, insyaallah sampai la tu nanti

Zabs, tak masalah, boleh save

Zino, madah kea pa tak tau…he he

Ajzie, bila tu agaknya cik abg nak sambung balik……

Cikguzue, hari2 tenguk boring juga

arsaili said...

salam..wahhh cantik banget sey