Tuesday, June 24, 2008

Karipap Bremen

Sapa kata orang laki tak boleh buat karipap, isi kentang dengan daging lagi. Kalau dah tak boleh beli kuih kat kedai, apa pun boleh jadi. Pendek kata karipap tu at par la dengan para isteri buat, atau pun mungkin lagi cantik...he he. Kalau tak puji sendiri sapa lagi......

19 comments:

CikguZue said...

comel2 karipap tu Mr Kamato...

iye la, kadang2 bila para lelaki masuk dapur...memang boleh tabik!

alahai terliur la. memang dah lama x buat karipap ni....

KAMATO said...

cikguzue, saja nak lepas gian

silversarina said...

malunya I, dah lah pompuan pastu dah tua tapi memang taktau nak buat karipap secantik yang orang 'bujang' bremen buat ...

cool lah you all !!

Ingat my first kuih karipap di US dulu , hancur, tah apa-apa .. kelakarnya , kenapalah tak belajar masak sebelum pergi sana.

Eridzhuan Zhaineo said...

Ahhh...comelnya karipap. Rajin juga masak karipap yang rumit nie. Saya pun dah setahun lebih mengidam nak makan karipap tapi x tahu nak buat dan malas sungguh...rumitlah keje buat karipap nie.

Zabs said...

Salam Kamato,
Nampak berseni karipapnya...
Sekaang ni isteri2 pun dah malas nak buat sendiri karipap tu. Beli dah siapm je. Goreng bila nak makan.

butaseni said...

cokodok munich ada? :D

KAKTINY said...

wah wah wah.. 'tembunnyer' karipap.. murah hati betul org yang buatnyer tuh..

kalau kat KL - sure 70sen sebijik tuh..

rudy bluehikari said...

pandainyaaaa kelim karipappppp ni.. pos pos ke malaysia cepat

indera kencana said...

Yahooooo...!!! Abang Kamato pandai buat karipap!!
Nanti bulan Julai atau Ogos, bila saya bertandang rumah ayah abang nanti, puas la saya makan karipap he... he...

asuhara said...

cayalah bro!
isk..isk... mcm terbau ler, kat gambar tu ada bau skali kerrr?

Penoreh Getah said...

terbaek bro.. pasti pakcik penjual sarapan didepan rumahku cemburuimu jika dia mampu melihat kueh karipapmu..

Sastri said...

waaaa... kalah saya bang... saya pun tak tere buat karipap ni, malah tak penah cuba pun buat sendiri... malu, malu... adeh...

memang nampak sedap sangat... nak-nak lagi intinya daging dan kentang... pergh... ngences...

Mak Su said...

kamato buat ker? nampak sedap!! pandai buat kelimnyer, ya

zino said...

sah boleh jadi rakan kongsi hehe

Sri Diah said...

Hahaha... boleh pun buat karipap, selama ni ada tunjuk skil ni depan mem tak? Apakata try buat donat pulak, kebetulan kentang ada kat situ.

p/s hari ini dengan rasminya telah ditandatangani perjanjian terjemahan kartun-kartun Dato Lat ke bahasa German dengan kerjasama Inst. Terjemahan Negara.

KAMATO said...

Silversarina, dah teringin nak makan buat je la..

Eridzhuan, nak makan dtg sini la, bukannya jauh sangat tu

Pak zab, memang pun, beli yg segera lagi senang, tak payah susah2 buat

Butaseni, cokodok munich? Nanti saya cari

Kaktiny, kalau 70 sen ada orang beli ke

Rudy, boleh la sikit-sikit klim

Indera, ok datang …nanti saya beli karipap makcik senah

Asuhara, ha ha….bau apa tu

Penoreh getah, kirim salam pada pakcik depan rumah mu itu

Sastri, sedap…. boleh la, lagi pun takda compare kat sini

Mak su, ada pengalaman sikit2 dulu tolong emak

Zino, ok kita kongsi…hehe

Sri diah, tak boleh tunjuk depan isteri

Tokyo BLUE said...

comel, ngiur, gebu dan menyelerakan lah.......karipap tuh... NAKKKKK

Ajzie said...

wahhhhhhhh caya la en Kamato...

KAMATO said...

tokyo, ambik la....sedap tu

ajzie, bila isteri takda depan mata, kena buat sendiri la