Sunday, February 21, 2010

Perkampungan Warisan

Telah acap kali aku mengunjungi Kota Kinabalu ini. Kebiasaanya aku aku terus ambik penerbangan balik bila dah tamat tugas. Namun begi tu baru ni penerbangan balik agak sibuk dan memaksa aku untuk stay sehari lagi. Kesempatan itu seorang rakan mengajak pergi perkampungan warisan. Tak pernah selama ini terfikir untuk ke sini. Sesungguhnya berada di sini betul-betul mengimbau kembali suasana kapung di awal 70an. Masa tu rumah-rumah masih beratap nipah dan rumbia. Letrik pun masih tiada lagi malah masih menggunakan air sumur sebagai punca minuman. Rindu sangat suasana sebegini.

22 comments:

pB said...

salam ...


jalan jalan lagi


sian MEM asyik kena tinggal

zue said...

salam kamato,
susah nak dpt perkampungan mcm ni lagi.
byk betul pokok teratai.

Mak Su said...

wow!..... terpesona tgk pemandangannya

KAMATO said...

pb, kejap je tinggal

KAMATO said...

cikguzue, memang sukar nak jumpa perkampungan sebegini

KAMATO said...

maksu, sapa pun akan terpesona di situ terutama yg datang dari bandar

manzlie said...

salam kamato


cantikknyerr

waslam

MULAN said...

cantiiikkkk..!!

NGINAP SRENGENGE said...

salam kamato,

seronoknya.tentu banyak ikan dalam airnya.

wassalam.

My Life said...

salam cik komato

alhamdulillah cantik tempat tu...

romantic place

Mama Tanjong said...

syahdu .. rindu ..kaku bersunyi..

qaseh um masyitah said...

Salam Kamato
Subhanallah...
tengok gambar yang last
teringat pemandangan di satu kawasan chalet
di Lanchang dulu...

Che' Pit said...

salam che kamato

menarik tempat mcm ni kan

masa CP g bulan 11 tahun lepas, x sempat nak jalan2 sgt.. hanya sempat ke kinabalu park n poring hot spring jer

rezeki said...

salam kamato

cantik persekitarannya, berpenghuni atau sebagai tempat pelancongan ?

KAMATO said...

manzlie, memang cantik tempat tu, seronok kat situ

KAMATO said...

mulan, keindahan alan ciptaaan tuhan

KAMATO said...

ayahanda, kalan tempat macam tu rasanya harun tentu banyak

KAMATO said...

my life,memang suasana romantic

KAMATO said...

mamatanjung, kawasan memang sunyi, cuma menunggu tetamu berkunjung

KAMATO said...

qaseh, suasana sebegini hanya tinggal kenangan

KAMATO said...

chepit, dah lama tu, kena pegi balik la

KAMATO said...

rezeki, cuma kawasan pelancungan je