Saturday, October 22, 2005

Berbuka puasa di surau

Hari ni turn aku buat majlis berbuka puasa kat surau untuk penduduk taman. Mulanya cadang nak order catering, tapi piker-pikir baik masak sendiri. Bab menu ni pun satu hal. Last-last ambik yang paling mudah dan ringkas iaitu ayam masak merah, labu masak lemak, kacang panjang goring, ikan terubuk Sarawak, ulam dan sambal belacan disamping buah dan agar-agar. Mulanya susah juga nak agak, sebab ramai yang balik kampong. Sediakanlah jugak untuk 100 orang makan (10 kilo beras). Alhamdullilah semuanya berjalan lancar. Habis semuanya

2 comments:

pb said...

selamat hari raya
maaf zahir batin

jom balik kampungggggg

tolong sambung tag dari blog PB
nak tahu, sila ke blog PB.

KAMATO said...

PB, nak jawab tag ni yang susah ni..nanti la kamato jawab...