Tuesday, July 06, 2010

World Cup 2010

Musim bola Piala Dunia 2010 dah hampir ke penghujung. Selama sebulan ini tempat-tempat umum yang menayangkan perlawanan begitu meriah sekali. Kedai-kedai mamak menjadi tumpuan. Aku sendiri telah beberapa kali bersama anak-anak menonton big screen di kedai mamak. Bukan takda astro kat rumah, tapi keseronokan menyaksikan perlawanan beramai-ramai agak lain sikit. Semasa world cup 2006 dulu aku duduk 3 bulan di German. Meriah sungguh masa tu, time Germany main bandar sunyi sepi kecuali tempat-tempat yang menayangkan perlawanan. Walau bagaimana pun nasib tak menyebelahi German masa tu. Bagaimana nasib mereka pulak tahun ni. Dalam 2 perlawan sebelum ini menunjukan mereka mempunyai peluang yang agak cerah. Gabungan mantap pemain lama dan muda mampu meranapkan pasukan Argentina.

Walau apa pun kita sama-sama tunggu pasukan mana yang akan di nobatkan pasukan terhandal…… Germany, Sepanyol, Belanda atau Uruguay

Berikut adalah analisis yang dihantar oleh seorang rakan

The world cup is already determined by the numbers....

1. Brazil won the World Cup in 1994; before that they also won in 1970. Adding 1970 + 1994 = 3964

2. Argentina won its last World Cup in 1986; before that they also won in 1978. Adding 1978 + 1986 = 3964

3. Germany won its last World Cup in 1990; before that they also won in 1974. Adding 1974 + 1990 = 3964

4. Brazil also won the World Cup in 2002; before that they also won in 1962. Adding 1962+ 2002 = 3964

5. Therefore if you want to know what nation is going to win the World Cup in 2010, you only have to subtract 2010 from the magic number that we have determined: 3964.
3964 minus 2010 = 1954... In 1954 the World Cup was won by Germany!!!

Not at all scientific... but pretty interesting..
LETS WAIT & WATCH......

6 comments:

Ayah Zain said...

salam kamato,

hahahha macam2 orang buat analisis yer.
tapi pada firasat az, german akan menang WC this time

Rozali said...

Assalamualaikum KAMATO

memang seronok tenguk big screen
meriahnya lebih
pengalaman pertama semasa di kuala terengganu tempuh hari

Wassalam

mama ju, said...

Salam KAMATO

Wpun mama bukan peminat bola..tapi taulah sikit2...

Rasa2nya macam Jerman je akan jadi juara!

Wah analisa tu hebat juga....

asuharAsuE said...

go jerman go!
hahaha, tak layan pon WC ni, tapi ambik tau sikit2 lah jugak..kihkihkih...lagi pon fav. player dah bersaraaaa!

rezeki said...

salam kamato

alhamdulillah, telahan pak itam team kesayangan ku spain akan ke final terjawab sudah

masa pak tgk kali pertama spain main
lawan swiss, walaupun kalah, pak itam yakin mrk ttp akan ke final krn pemainan mrk penuh berseni dan penuh taktikal

dr situ sebenarnya kita boleh ambil sedikit pengajaran yg kalah tak semestinya kalah semua, dan yg menang tak mestinya menang semua

begitulah juga dgn kehidupan kita

"MULAN" said...

sunyi kedai kopi dah abis WC..