Friday, July 16, 2010

Tonggak Utama

Berikut adalah wajah-wajah tonggak utama di sebalik kerjaya ku. Setiap masa mereka di sekeliling ku. Susah senang mereka bersedia bersama belayar menempuh gelora.
Ketua Penolong Pengarah di unit Perancangan 1
Ketua Penolong Pengarah di unit Penyelidikan 1
Ketua Penolong Pengarah di unit Pembangunan 2
Penolong Kanan Pengarah di unit Penguatkuasaan
Ketua Unit IT
Lawyer yang menjaga perundangan dan peraturan NASDA
Personal Assistant untuk sekateriat MPKK yang mengurus semua jadual tugas-tugas harian ku




PERSOALANNYA KENAPA RAMAI WANITA DARI LELAKI, APAKAH MAHLUK BERKUALITI YANG BERNAMA LELAKI DAH HAMPIR PUPUS?
WALAU APA PUN AKU SERONOK BEKERJA DENGAN KALIAN



(Seorang lagi anak buah, KPP di unit penyelidikan 2 takda gambar - juga seorang wanita)

19 comments:

asuharAsuE said...

yg lelaki mencari kehebatan di dunia private barangkali. mcm saya juga la bro, dari atas tpk-saya,perempuan staff sokongan saya baru lelaki

KAMATO said...

asuhara, yg nyata dimana2 tempat pun tak kira awam atau swasta, wanita mendahului dari segi bilangan

SERI CAHAYA said...

Kebykan lelaki menjadi peneraju barangkali...dan tidak suka bekerja dibawah arahan org lain...:p

Rozali said...

Assalamualaikum KAMATO

hebat hebat orang tunggak utama tu

semoga maju jaya seiring dgn jalan Allah

Wassalam

KAMATO said...

seri cahaya, ramai juga sekarang ni wanita jadi bos

KAMATO said...

rozali, keredhaan Allah dalam tugas itu nyg diharapkan

mama ju, said...

salam KAMATO


Letaklah gambar KAMATO...mama tak berapa kenal.......(jumpa skali lalu je)

KAMATO said...

mamaju, nanti la kalau ada yg sesuai baru letak hehe...

dEeWaN said...

lg pulak wanita lbh ramai dr kaum lelaki..x mustahil dimana2 jabatan ramai wanita....begitu juga dtmpt keja saya...maka itu bangkitlah kaum lelaki sumer utk maju kehadapan

zino said...

di mana2 pun keadaan serupa dapat kita lihat... apa jawapan nya?

KAMATO said...

deewan, ya la... sebab wanita sekarang dah lebih dari lelaki

KAMATO said...

zino, paling ketara sekarang ni kat sekolah, cikgu lelaki sorang dua je

zulhusna said...

yeay, saya termasuk jugak ek dalam tonggak tu...tq bos

shami2 said...

Salam komato...

Dimana2 pun begitu..heheh trmasuk saya...menjadi...sebahagian pengurusan...yg mana MDnya adalah wanita...heheh mungkin ada hikmahnya...tuh..
Dunia akhir zaman..mudah-mudahan.walaupun kami wanita..moga kami dipimpin oleh Allah dalam segala urusan..kerja..agar sempurna...insyallah

Tahniah pada komato ada pasukan wanita ..yg hebat...heheh

KAMATO said...

husna, tq singgah sini

KAMATO said...

shami2, alhamdullilah setakat ni ada team yg cukup baik

Mak Su said...

wanita selesa dgn kerjaya di dalam pejabat dan pengurusan :)

KAMATO said...

maksu, agaknya begitula.... tapi macamanapun ramai dah wanita jadi driver bas

mentol said...

saya pon bertuah kalau dpt jgk bersama-sama jadi tonggak ni...-shah-