Saturday, May 23, 2009

Cendol Pulut

Hampir seminggu berkampung di Pulau Langkawi bersama beberapa orang teman. Setiap hari dari pagi sampai ke malam bergeluamang dengan prosudur dan peraturan kewangan. Terima kasih saudara Mazlan kerana memberi tazkirah setiap subuh.

Boleh dikatakan setiap kali mengujungi pulau ini, aku akan singgah di stall cendol di luar airport Langkawi ni sebaik sahaja mendarat. Malah akan singgah di sini juga sebelum berlepas. Kakak yang berniaga cendol ni telah bertahun berniaga di situ. Walaupun jauh dari kawasan perumahan, tapi pelanggan tetap ramai. Siapa yang pernah merasa cendol pulut dan laksa power kakak ni, pasti akan cari balik sebaik mengunjungi pulau ini.

11 comments:

Zabs said...

Sala Kamato,
Begitu sepatutnya, untuk mendapatkan pelangan datang berulang kali.
Layanan yang baik dan makanan yang bersih dan sedap.

PINATBATE said...

yup!
saya pun makan laksa power sebaik turun kapalterbang..memang power laksa tu lagi-lagi bila makan sambil ditiup angin laut..

Ajzie said...

Tentu sedappppppppp nih..

Sastri said...

cuaca panas sekarang ni memang sedap sangat kalau bole pekena cendol...

silversarina said...

Sedapnya laksa power dan cendol... saya tak suka bubuh pulut, suka cendol je .

Nanti kalau ke sana mesti nak cuba jugaklah.

blackpurple @ jowopinter said...

Cendol pulut, cuaca panas-panas macam ini memang sedap kalau dapat. Nak-nak lagi lepas makan bawak bersandar.... Hehehe....

asuHara sU said...

belum try lagi laaa, pasal kalau p langkawi mesti kemaruk mkn laksa, laksa dan laksa jek. lain takmo rasa dah!

dEeWaN said...

Sy gak suka mkn cendol....tp sy blm penah cuba mkn cendol dgn pulut, lg pulak tkt angin. Org kata pulut xblh dmkn angin...t terbang plk. Insyaallah bila ke lkawi sy nk cuba

arsaili said...

salam ..wahhh sedapnya pekena cendol tuh...memang famous tempat tuh

MULAN said...

sebab dah makan & dapat rasa last wiken, takde la rasa nak marah ni.. he he, jeles sokmo bab2 orang makan ni..

KAMATO said...

Pak Zab, betul tu yg penting bersih dan sedap

pinatbate, memang diakui mengancam laksa tu....

Ajzie, memang sedap.........

sastri, memang kena pulak cendol tu tambai tapai

silversarina, musim panas memang sedap makan cendol

BP, masa tu mak mertua lalu belakang pen tak sedar.

ashuhara, laksa di situ memang power

deewan, cubala...lain kali nak lagi hehe

arsaili, mungkin sebab dah bertahun gerai cendol tu di situ

mulan, he he...