Sunday, May 04, 2008

Kehidupan musim bunga

Bermulanya cuaca cerah dan panas di Bremen ini, tetiba saja corak kehidupan mahluk-mahluk yang bernyawa di bandar ini turut berubah. Kedai-kedai minuman menyediakan tempat duduk diluar kedai. Amat meriah sungguh. Sebolehnya masing-masing ingin berjemur di tengah panas. Kadang-kadang tu jugak cara berpakaian mereka amat memedihkan mata. Tapi itulah budaya mereka.
Suasana di tengah-tengah bandar Bremen
Suasana di sekitar Schnoor, kawasan bangunan melebihi 500 tahun

Saksikan juga apakah perbezaan photo di bawah ini.............




Dua merpati sejoli di tepi sungai depan apartment aku




'Dua merpati sejoli' di tepi sungai di belakang apartment aku




9 comments:

CikguZue said...

Oh! sakit mata hitamku...tapi itula budaya depa, kan...macam burung tu jugak. Tapi burung pun malu2 cari tempat sembunyik skit...emmm

pB said...

saling tak tumpah ...


tak yah kata kat sana, kat sini pun dah berlambak lambak ....

muadzlife said...

nak wat canner..itulah saat2 yg mereka nanti2 kan...

Mak Su said...

merpati di mana2, silap2 haribulan makan di tanah lapang tu, datang plaks merpati meninggalkan jejak bertapak, ouch!

arsaili said...

salam..itu la tuntutan alam...cuma caranya berbeza..ahaks

butaseni said...

burung bertukar jadi orang?

silversarina said...

Cantik bangunan di Bremen.... bukan burung jadi orang tapi orang jadi burung..hehehe.

NBK466 said...

Org2 kat sana (yg climate sejuk2) mmg gumbira bila cuaca2 bermatahari nie..he.he.he..

KAMATO said...

cikgu zue, memang pun kadang2 burung tu lagi tau malu

pb, kita memang cepat belajar dari barat....

muadzlife, ye la... dah lama mereka tunggu

maksu, tinggi baha maksu tu

arsaili...biarkan mereka dengan caranya

butaseni, burung pun agaknya tak rela bertukar

silver, memang bremen ini tempat sejarah

nbk, memangpun, mereka dah lama tunggu