Thursday, April 24, 2008

Plamyra Restaurant

Plamyra Restaurant adalah satu-satunya restoran bangsa Syria yang terdapat di Bandar Bremen ini. Menu yang disediakan tak jauh bezanya dengan restoran-restoran Timur Tengah yang lain. Kami berpeluang makan malam di restoran ini. Suasana keseluruhan restoran agak malap, memang begitu romantik. Rasa masakan boleh tahan, harga pun boleh tahan juga. Kalau convert RM memang tak berani nak makan. Yang kurang cuma satu, bila kami tanya tempat sembahyang hanya ditunjukan satu lorong yang sempit yang hanya boleh muat untuk sembahyang seorang sahaja.
Pelayan sedang mengambil pesanan


17 comments:

Mak Su said...

sibuk sgt cari rezeki gitu

pB said...

kenapa bilik solat jadi tak begitu dipentingkan ???

li said...

ni makan lepas solat apa plak ni?

KAMATO said...

mak su, memang dia org bizi sangat, atau pun mungkin jamak setiap masa

pb, tak perasan kot......atau tak ingat

li, magrib la....

ontahsapo said...

wah makanan arab lah, sure kambing ada tu...

KAMATO said...

ontahsapo, memang arab ak boleh lari dari kambing

Sri Diah said...

Encik Kamato;
Saya kalau ke luar negara, memang enjoy nak try segaka neka makanan mereka, asalkan halal. Harap sihat dan sukses selalu.

Zabs said...

Salam Kamato,
Lama tak ke sini, tahu2 dah ada di Jerman pulak. Apa pun selamat bertugas dan kalau gambar menarik pos2 lah selalu. TQ.

KAMATO said...

sri diah, itula sewajarnya, kena try makanan mereka

zabs, insayallah akan saya pos disini

KAMATO said...

sri diah, itula sewajarnya, kena try makanan mereka

zabs, insayallah akan saya pos disini

Mek Na said...

salam,

setuju dgn sri diah. selagi ia halal dan tak meragukan, kena cuba masakan luar.

zino said...

kamato..
kalau buat TT sesuai tak tu hehe

KAMATO said...

mek na, terima kasih singgah

zino, bila nak datang...saya boleh booking tempat, no hal

CikguZue said...

salam ziarah...
senang cari makanan halal di sana, yea?

KAMATO said...

cikguzue, terima kasih singgah, tak masalah langsung makan di sini

zino said...

kamato..
nanti nak tanya kenkawan hehe.. macam dat kajang je.. hehe

KAMATO said...

zino, ok siap.........