Thursday, February 22, 2007

Konvo PNBi

Aku menghadiri jemputan majlis konvokesyen intitut PNB hari ini. Majlis dirasmikan oleh TPM. Jemputan telah aku terima kira-kira sebulan yang lepas. Sepanjang yang aku ingat 4 kali perubahan hari dan masa majlis tersebut telah pun dibuat. Setiap kali ada perubahan urusetia akan call dan e-mail. Sehingga semalam pun urusetia majlis tersebut masih call untuk pastikan semua jemputan maklum perubahan masa. Itula susahnya bila majlis melibatkan orang no 1 atau no 2. Sehingga aku rasa serba salah kalau tak hadir, kebetulan pulak institut ini bersedia melaksanakan program SLDN. Sebenarnya progam di Institut PNB ini banyak kelebihannya, cuma mungkin ramai yang tak mengetahui. Ianya menyediakan program Diploma lepasan Ijazah dalam bidang pelaburan. Kepada graduan yang tidak bekerja boleh memohon. Program dijalankan setahun setengah. Pelajar akan ditempatkan di anak syarikat PNB untuk latihan OJT. Semua perbelanjaan ditanggung oleh PNB. Setiap bulan akan dapat elaun RM700. Tiada sebarang kontrak dengan PNB. Tidak perlu bayar balik, malah student boleh berhenti bila-bila masa jika mendapat pekerjaan semasa mengikuti latihan. Student yang tamat juga akan mendapat penganugerahan dari salah sebuah universiti di Australia. Mana nak dapat keistimewaan seperti ini di tempat-tempat lain.

Nak dijadikan cerita aku pergila menghadiri jemputan majlis tersebut. Program mula jam 3 petang. Pukul 1.30 tgh hari aku dah keluar opis. Dengan penuh yakin aku menuju ke PWTC. Kali ni drive sendiri. Aku cuba cari jalan yang terbaik untuk mengelakan kesesakan. Tepat jan 2.30 petang aku dah sampai di PWTC, bermakna aku ada masa setengah jam lagi sebelum majlis bermula. Aku segera ke lobi untuk mencari di mana majlis tersebut di buat. Suasana di situ agak lengang, tak menampakkan langsung majlis melibatkan TPM. Aku selok poket, check dalam comunicator. Cuma bertulis Ballroom 1 & 2. Lepas tu baru aku tersedar mana ada Ballroom kat PWTC. Aku segera cari kad jemputan dalam Jeket... La.... rupanya kat KLCC. Masa tu jam dah 2.40 petang. Aku segera bergegas ke KLCC dan mujur sampai tepat jam 3.00 petang.

Inila bahananya bila kurang fokus (Ayat Black Purple)

11 comments:

INDERA KENCANA said...

Abang, Abang ingat apa, bang?
Jaga ingat makwe sudahlah..!! Hahahahaha...

zino said...

yg sama C dia je.. macam mana boleh tersilap tu hehe..

KAMATO said...

indera, sibuk sikit, tu yang kadang2 tak berapa teliti benda macam ni...

bro zino, tu la...sebab hujung sama

Sastri said...

PWTC dengan KLCC dekat ke? Keskeskes... Sib baik sempat sampai...

blackpurple said...

Nasib baik PWTC dengan KLCC itu boleh dikatakan dekat... he he he...

Kaklong said...

salam,

sib baik sempat sampai

goboklama said...

musti bepeluh keti-ak bila sampai klcc kan? baca pun dah bepeluh..

cikdinz said...

fokus tu penting supaya kita melakukan kesilapan yg remeh..

NBK466 said...

Okey gak tersilap tempat sbb buleh gak mengisi masa2 yg lapang sampai awal tuh..he..he..he...

david santos said...

Hello, Kamato.
This work is very good.
Thnak you

KAMATO said...

sastri, kecut perut jugak dibuatnya

bp, memangla tak jauh, kalau jem yang sakit

kaklong, masih dilindungi

goboklama, boleh tahan jugak...

cikdinz, setuju...

nbk, mungkin jugak...hehe