Sunday, August 06, 2006

KK

Lepas solat Jumaat aku terpaksa bergegas ke airpot untuk penerbangan ke KK kerana terpaksa memberi ceramah untuk kursus induksi PPL. Di Terminal terserempak dengan bekas bos lama, rasanya sejak dia bersara dari KP JTM kira-kira setahun lebih yang lepas ini la kali pertama aku jumpa aku jumpa dia. Walau bagaimanapun kami masih sering berhubung melalui tel. Sekarang ni dia agak sibuk sejak dilantik sebagai suruhanjaya pendidikan. Seperti yang aku duga bila sapa-sapa yang dah lama tak jumpa dia akan tanya 'Sebab apa sekarang dah gemuk? Satu soalan yang dah boring dengar. Jawapan aku pun dah standard 'orang lelaki kalau boroi seksi'. Kawan-kawan ada petua ke nak bagi kurang berat badan.
Program di KK berjalan dengan lancar, sebahagian besar peserta adalah pengurus pusat Giat dan jugak beberapa pengurus pusat bertauliah yang lain. Seronok sebenarnya bila memberi ceramah pada veteran ni, walaupun terpaksa membebel selama 8 jam. Respon dari mereka amat baik. Cuma yang agak mencabar, soalan memang bertubi-tubi. Yang penting semuanya mestilah di hujung jari. Program tamat jam 5.15, terus berkejar ke airport dan ngam-ngam je untuk penerbangan pukul 6.05 petang.

7 comments:

Lan Rambai said...

Org lelaki boroi memang seksi hahaha.. tapi seksa sebab stamina pun dah stat kureng hehehe

zino said...

kamato
kena turun jogging tu biar boroi yg ada maintain je.. hehe

KAMATO said...

lan, nak jadi boroi senang, nak buang boroi yang susahnya.

joging macamana pun boroi tetap maintain, tak mau berkurangnya.. tambah boroi ada..hehe

Izhal said...

hish... bukan gemuk tuuu, happy :)

blackpurple said...

Simple jer bang...cuba buat sit up dalam 50-100 kali setiap pagi...InsyaAllah, buleh six pack nanti....hehe....

NBK466 said...

Tepat skali jawapan Kamato...tu sbb ramai awek kata den pun seksi.. Inul version lelaki nie.. ha..ha..ha....

KAMATO said...

izhal, terlebih happy tu yang jadi gemuk

BP, nanti la kalo ada masa nak try hehe

nbk, ni nak gelek punggung ke gelek perut....