Friday, August 11, 2006

Akibat minum dan memandu

Citer ni member yang foward.
It happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on her way home she got blocked from the police officer and asked for her driving license and so on but unfortunately at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the accident scene. So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne, she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.
So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER." So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER NGAN HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"
Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer.
Tak pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.

10 comments:

PB said...

Citer betul ke nie??

PB gelak sampai keluar air mata..
Cerita kat memberr ofis, dia pun ketawa jugak berdekah dekah..

KAMATO said...

pb, tak dapat disahkan kesahihannya

Izhal said...

hehehehehehe... lagi satu jenaka dek kaun yang mabuk... melayu ke cina minah mabuk ni??? hehehehehe...

blackpurple said...

Huh....kalau dah mabuk....apa-apapun boleh jadi ekk....

zino said...

zino pun tergelak sorang bila habis baca posting ni.. sure dah berlaku samething.. tak sangka kereta peronda polis yg dia bawak balik hehe..

polis tu pun kena jawab tu.. mana pegi kereta.. hehe

Syikin said...

oh..saya dah baca posting ni dulu..mmg gelak besar dibuatnya.

esis said...

hahaha aku pernah baca crita ni. pengajarannya jangan mabuk. '

hahaha

NBK466 said...

Emmm...kunci kete sama ker atau polis tuh mengong tinggalkan kunci kat ignition?

bahtiar_csam said...

lawak tu...

logik gak sebab biasanya masa road block keta polis memang masih ada kunci dia kat ign switch. Kan nak pakai 2 way radio lagi, lampu lagi..

KAMATO said...

izhal, sorry tak dpt dikenal pasti...

BP, mabuk menyusahkan orang lain yg susahnya

zino, agak polis tu pun tak tidor sepanjang malam

syikin, sapa baca pun akan gelak

esis, mabuk punca segala kemungkaran

esis, agaknya kunci kete polis tu ada situ le...

bahtiar, mungkin jugak....