Tuesday, April 11, 2006

Bekal

Mansa (kafeteria dlm bahasa German) agak jauh dari office di Universiti. Lebih kurang 10 minit perjalanan. Memandangkan cuaca yang tak menentu kami memilih untuk lunch di bilik sahaja. Oleh yang demikian setiap hari kami terpaksa bawa bekal makanan. Tn Hj Ghalip akan pastikan bekalan kita setiap hari mencukupi. Macaman di memastikan bekalan anak dia di Malaysia, macam tu jugak la dia buat kat sini untuk kami. Tapi apa hal pun semua makanan yang ada kat negara kita masih boleh diperolehi di sini.
Image hosting by Photobucket

7 comments:

Syikin said...

berapa jauh beza nilai mata wang kita ngan German?

senang tak nak cari makanan halal katsana? saja tanya kot2ada rezeki nak sampai sana

camner persepsi warga german t'hadap Muslimin setelah tragedi 9/11?

KAMATO said...

beza nilai mata wang 4.5, makanan halal tak masalah di sini, ramai warga turki kat sini & kebanyakan mereka berniaga termasuk kedai makan. di sini tak berapa nampak discriminasi compare ngan uk

blackpurple said...

Ok la tu kamato. Sekurang-kurangnya boleh lagi merasa makanan melayu kan...

KAMATO said...

blackpurple: ye la, tapi mana sama isteri masak...

Syikin said...

saya dpt tau drp blog zino,kamato bagitau yg bunga tulip dah mula keluor..blh masukkan gambar pemandangan bunga tulip tu tak? or sekuntum kalau adalah.

zino said...

dah makin ramai pelawat kamato ni hehe

KAMATO said...

syikin, zino, tak sempat ambik gambar bunga tulip tu lagi, nanti la