Friday, September 30, 2005

Macam-macam Hal

Dialog antara 40 pegawai-pegawai ITTAR dan agensi pusat berjalan lancar, walaupun kadang-kadang suasana agak tegang tetapi semua pegawai terutama Mr Tee dari JPA dapat mengawal suasana. Mereka semua tidak puas hati terhadap majikan mereka KUB dalam semua aspek. Walaubagaimanapun ianya merupakan resiko biasa pada mana-mana projek penswastaan. Aku terpaksa keluar awal kerana terpaksa ke KLIA.

Flight ke Alor Setar jam 1.45 tgh. Pukul 12 Helmi hantar ke ERL. Sorang gadis dari Kucing tunggu sama KLIA transit, duduk sebelah. Katanya sedang bercuti dan nak ke Kota Bharu, dia ingat dah sampai KLIA, rupanya Putrajaya. Terpaksa tunggu next train. Ada rupa, ada gaya, ada daya penarik dan cepat mesra. Mudah di ajak berbual. Perwatakan dan tuturkata begitu profesional dan aku kira dia ni dari personaliti kategori Extrovertion. Bukan calang-calang orang sebenarnya sorang gadis boleh tour seluruh negara menggunakan air transport sorang diri.

Sampai di KLIA Anum dah ada, terus check in dan terus masuk. Tak sempat makan, ingat nak makan kat Alor Setar. Tanya Anum, dia pun tak makan lagi. Bila je masuk flight, pengumuman dibuat. Flight terpaksa delay sejam, masalah teknikal. Punyala lapar masa tu. Sampai airport Alor Setar kami terus masuk kafeteria. Bila nak order, budak tu kata tukang masak tak ada. Yang ada cuma laksa katanya. Aku kata laksa pu laksala. Tapi lepas 5 minit budak tu datang balik, katanya laksa pun dah habis. Aduhhhhh lapar lagi......Kami ambil teksi dan terus ke Sentosa Regency Hotel. Check in dan ambil bilik masing-masing. Dalam kepala aku, nak cari je kedai mamak je. Lepas 10 minit kat bilik dan tengah bersiap nak pergi makan, kaunter loby call. Katanya dia dah tersilap bagi bilik, sepatutnya aku duduk bilik suite. Kena pindah bilik pulak. Banyak betul cubaannya...Dekat pukul 5 baru boleh isi perut.
Image hosted by Photobucket.com
Bilik di Sentosa Regency

2 comments:

Anonymous said...

Rather was prevented by CBS (subsidiary of Viacom) from going after...
Online Journal Contributing Writer October 1, 2005 -Former CBS News anchor Rather says CBS ... Speaking at the National Press Club on September 26, Dan Rather responded to a question posed by moderator Marvin Kalb concerning the controversial TANG files of George W. Bush.
Find out how you can buy and sell anything, like things related to music on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like music!

Anonymous said...

October 2005
Timothy Noah: Santorum's Mighty Wind, Part 2. 09/27/05 David Segal: How Gotti Jr ... Illinois Senator Barack Obama looks at the lefty blogosphere's strident vilification of the 22 Democrats who voted to confirm John Roberts to the Supreme Court and doesn't like what he sees.
Find out how you can buy and sell anything, like things related to music on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like music!