Thursday, July 12, 2007

Program di KK

Tiga hari aku di Hyatt Regency Kota Kinabalu. Program yang diatur begitu padat sekali, dari pagi sampai 11 malam. Tak sempat ke mana. Kawan-kawan kat sini pun tak sempat nak contact, terutama Rahmand. Aku hanya sempat berjalan kat pasar petang, dibelakang pasar pilipine. Kalau nak tenguk ikan bakar murah-murah kat sini la. Sotong bakar besar-besar lengan. Rasa-rasanya setengah harga compare dengan dengan harga di Semenanjung. Sebenarnya bahan mentah produk tempatan memang murah di sini. Patut la ramai kawan-kawan dari Semenanjung yang bekerja di sini tak mahu balik lagi Semenanjung, termasukla Rahmand sendiri.

11 comments:

NBB said...

ditambah dengan elaun (for gov. servants) yang datang dari semenanjung ke sabah/swak. gemok depa duduk sana..

zino said...

kamato..
datang ke TT hujung minggu ni.. lama tak sembang ni hehe

Indera Kencana said...

Teringat cerita seorang kawan yang penah bertugas di Tawau..

"Kulit kerang kat sana diaorang buat sinki!!!"

pB said...

Hujung minggu nie ker??

Bukan minggu satu lagi??

Sastri said...

haa... dua kali sampai ke KK tapi tak sempat pun nak melihat2 sangat pasar filipin ni... sempat melihat jewellery yg berasaskan mutiara dan kristal jer...

blackpurple said...

Pernah rasa sotong goreng tepung sebesar lengan, tapi di Rompin.. :)

Izariza said...

Kirim broocj mutiara Korea dua! Hehehe ..

Blackpurple .. sotong dan udang kat Rompin memang best .. in terms of the size as well as the price
(teringat kenangan masa first posting di Rompin)

Izariza said...

ralat ejaan = brooch :)

butaseni said...

salam,trima kasih sebab lawat blog saya.kalau harga ikan,sotong,udang macam ni kat KL,Georgetown alamat boroi-boroi lah semua.hehe

Ajzie said...

ahha lah nak kirim mutiara jugaksssss

NBK466 said...

Kalau udah sempat gi pasar petang segala tuh idok ler PADAT sangat prognyer..he.he.he..