Tuesday, February 21, 2006

Rush

Dah lama aku tak bawak kereta laju, lama dah aku tinggalkan perangai tu. Kene pulak mem selalu membebel kalau bawak kereta laju. Tapi baru ni aku terpaksa bawak laju. Ada program 3 hari di Batu Pahat, disebabkan kami ada 9 orang masing-masing bersetuju untuk gunakan kederaan ofis, pandu sendiri. Booking 3 trooper. Satu trooper aku drive. Bertolak dari Putrajaya pukul 6.30 pagi. Pukul 8.30 pagi sepatutnya program bermula. Terpaksa bawak laju, 150 km/j - 160 km/j dan kadang-kadang 170 km/j. Sampai di satu tempat sekitar Seremban ada satu lori tengah potong satu lagi lori, so aku terpaksa ikut belakang lori tersebut di line kanan. Tapi adala satu kereta di belakang aku follow rapat dan high beam beberapa kali, mungkin suruh aku ke tepi. Masa tu memang geram betul, macaman aku nak ke tepi, depan dan kiri lori besar, bukan dia tak nampak. Lepas lori depan tu ke kiri aku segera bagi kereta belakang tu potong, nak tenguk kereta sport jenis apa. Rupanya cuma kelisa, tetiba geram tadi dah hilang, jadi lucu pulak. Lepas tu terpaksala aku terbalas balik (tak sengaja) supaya kereta tu ke tepi. TKP kat sebelah aku senyum je. Tepat 2 jam sampai kat Batu Pahat untuk perjalanan sejauh 340 km. Harap-harap takla kena saman.... Lain kali tak mau buat dah, kena pergi awal..

3 comments:

zino said...

bahya tu bang!! jangan amalkan selalu yg dah lepas tu kira di maafkan le.. hehe

bahtiar_csam said...

kelisa tu pun rushing gak nampak gayanya :)

KAMATO said...

ok...ok...ok...tak mau buat dah...