Wednesday, June 16, 2010

Reunion TIKL 80/81

Tanggal 12 Jun 2010, tercipta satu sejarah apabila satu perjumpaan bekas pelajar TIKL sesi 80/81 diadakan di Restoran Nelayan Tasik Titiwangsa. Walau pun tak semua hadir tapi merupakan satu titik permulaan yang cukup baik bagi mengujudkan rangkaian untuk kejayaan kerjaya masing-masing. Selepas 30 tahun baru dapat berjumpa semula. Majlis selama 3 jam itu rasa tidak cukup mengungkap kembali nostalgia silam.

Riduan - Dulu ko paling kecik dalam bilik A3, tapi sekarang badan ko dah macam belon. Sekarang kau dah jadi kontraktor berjaya

Awal - Kau dari dulu sampai sekarang tetap sama paling pendek tapi tetap tak mengaku pendek, walau bagaimanapun kau berjaya dalam bisness yang kau ceburi.

Razid - Dulu orang panggil kau Botak. Kau dulu presiden FMC, tapi kau dulu la yang mula-mula telangkupkan tray kat dewan makan. Sekarang dan jadi orang kuat HSBC.

Azhar Ayob - Dulu orang panggil kau Boeng, kau taiko kat sekolah. Sekarang kau dah jadi taikun dalam bissnes.

Hamidi - Dari dulu kau memang golongan yang baik dan bijak, sebab itu dalam usia muda kau dah bergelar Profesor.

Suhaimi - Nama kau dulu Rano. Antara banyak pengawas agaknya kau paling samseng. Sekarang kau dah jadi pensyarah universiti ternama.

Zainal - Dulu kau nakal boleh tahan juga, sekarang kau dah cukup berjaya sebagai kontraktor makanan, malah anak aku di Sek Men Sains Selangor pun kau yang sedia makanan.

Samsinah, dalam face nama kau sam uda, akibatnya ramai yg confuse ko ni sapa sebenarnya, ada yg ingat kau lelaki. Apa pun usaha kau jayakan perjumpaan malam tu patut dipuji, kita sekampung tapi tak pernah jumpa sebelum ni. Sekarang ni kau dah jadi orang kuat Maxis.

Zulkarnain atau Aguk. Semua orang terkejut tenguk kau. Dulu badan kau paling besar, sekarang dah kurus, semua orang tanya apa rahsia kau. Memang kau jenis bijak dari dulu sebab itu UTM ambik kau jadi pensyarah lepas belajar.

Mat Basri, dulu orang kau Aban, kita duduk sebilik dulu dari ting 4 lagi. Lama sungguh aku cuba kau sebelum ini, rupanya rumah kita tak jauh dan tempat kerja kau pun kat UPM je, dekat dgn tempat kerja aku. Aku bangga dengan kau sebab ada dua kepakaran Civil dan elektrik.

Ir Kamaruzaman, antara kita ramai-ramai kau yg terserlah aktif dalam politik, harap kau terus success dalam bidang kau.

Ab Rahman Din atau Pell, Kau memang sentiasa nampak muda remaja. Sekarang kau dah jadi senior engineer di sebuah syarikat besar. Sapa yang nak tenguk dia buat show taip la Pell Woodstock kat youtube – memang mengancam.

Cikgu Ismail Sidek, kau orang kuat menjayakan program ini, kaula yang mula create group ni dalam facebook. Usaha kau ku sanjung tinggi.

Idus, dulu kami panggi kau Binggo. Kau presiden kelab wayang, tiap minggu kau hiburkan kami dengan filem-filem yang top. Sekarang kau dah Berjaya dalam business IT kau. Kami dah sepakat, perjumpaan akan datang kau jadi imam.

Md Nor Rani, sejak belajar kau terkenal dengan budak baik, tak pernah pun kena tangkap buat salah. Kita sekelas masa belajar dulu. Sekarang dah jadi orang penting ILSAS.

Rohaizat, masa sekolah dulu kau memang handal main takraw, masa tu badan kau tinggi dan slim, tapi aku rasa sekarang ni kau dah tak boleh nak lipat, badan kau dah begitu membesar. Apa pun tahniah malam tu kerana kau berjaya menambat hati pengadil untuk kategori terhensem di kalangan peserta yang hensem he he...

Zailani Kordi, kita sekampung, tapi susah nak jumpa kau.... time kau balik aku tak balik, time aku balik kau pulak tak balik, apa pun rupanya tempat tinggal kita tak jauh pun.


Dan ramai lagi.......... kalau sempat aku tulis lain kali

16 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum KAMATO

Salam ziarah

Alhamdulillah
semua kekawan dulu sudah berjaya
moga berjaya di dunia dan berjaya di Akhirat
amin

Wassaklam

Mak Su said...

wah, semua dah berjaya :)

zue said...

sejak dah ada FB ni reramai sy dgr org buat reunion.
mmg seronok bila dpt brjumpa semula dgn kekawan lama mcm2 kejayaan yg dpt kita dgr.

bila lak sy puye reunion...

KAMATO said...

Rozali, harapannya begitula, berjaya dunia dan akhirat

KAMATO said...

zue, kadang2 berguna juga FB ni kalau kena cara penggunaannya

KAMATO said...

maksu, alhamdullilah, semua dah jadi orang, walaupun masa sekolah dulu nakal yang amat sangat

rosli said...

Salam Kamato,

Bestlah your reunion, jeles rasanya, kami batch 79/80 entah bila nak buat reunion pulak, aku pun belum lagi terbukak hati nak bukak akaun facebook. Kalau bukak mgkn akan jumpa kawan2 lama.

Tahniah pada kau dan rakan2 lain

zino said...

best nya..

KAMATO said...

rosli, elok jugak bukak akaun dan start trace member2 lama

KAMATO said...

zino, memang best, reunion funser agaknya bila ye?

kella said...

hye.. salam singgah berjalan2 di sini pula...

:)

Kak Sidah said...

salam kamato,

tentu riuh rendah bila jumpa kawan lama kan...sekarang anak akak belajar kat sekolah tu..tkt 5

dEeWaN said...

Seronok ya dpt jumpa kwn lama. Ada bagusnya jugak fb ni. Bila agknya saya dpt jumpa kwn lama ya...

Ajzie said...

seronok nya.. lama sudah saya tidak kemari...

KAMATO said...

Ajzie, banyak berubah dah restoran tu

deewan, tu la..... kalau betul penggunaannya bagus fb ni

kak sidah, medmang pu, 3 jam tu rasa tak cukup

kella, terima kasih singgah

sonata anak kancil said...

bila jumpa kawan lama...makan pun tak ingat! banyak nak cite imbas kembali cite lama