Monday, October 22, 2007

Catatan Hari Raya

Hari Pertama: Berhari Raya di Ijok. Semua adik beradik dapat berkumpul di hari raya pertama
Hari Kedua: Kederaan untuk datuk ronder kebun kelapa sawit menjadi mangsa cucu-cucu untuk ronder raya
Hari Ketiga: Barada di puncak empangan haidro Sultan Mahmud Terengganu. Tempat ini telah menjadi sebahagian mata pencarian masyarakat sekitar.
Hari Keempat: Menyusur sungai untuk melihat Bandar Kuala Terengganu

Hari Keempat: Berkuda di Pantai Batu Buruk

Hari Kelima: Menyusur Tasik Kenyir. Tasik buatan yang mempunyai lebih 300 buah pulau ini tersembunyi berbagai panorama alam. Sukar dapat berpeluang merakan photo seperti ini.

Hari Kelima: Melihat dan memberi makan ikan sangkar di Tasik Kenyir merupakan satu kepuasan.

Hari Keenam: Berkemah di Kawasan Hulu Terengganu

Hari Keenam: Tak ramai yang mengetahui Air Terjun di Kawasan Hutan Hulu Terengganu bersempadan dengan Kelantan ini, mandi dan berkemah di sini memang menyeronokan.

Hari Ketujuh: Melengkapkan jemputan saudara-mara

16 comments:

cikdinz said...

best nya raya.....
kampung jauh-jauh.

KAMATO said...

cikdinz, ada best ada gak tak bestnya

Sri Diah said...

Salam lebaran;
Alhamdulillah kita telah selamat berjaya menjalani Ramadan dan merasai meriahnya Syawal.

butaseni said...

woi best gile raya kau.aku nak jadi family angkat kaulah hhihihi

zino said...

bes nya raya siap naik kuda tu hehe

blackpurple @ jowopinter said...

Gambar-gambar raya yang cantik, ceria dan berjiwa....!

Sukalah menengoknya!

KAMATO said...

sri diah, salam lebaran, sukur kita dapat meraikannya

butaseni, saja layan anak2...

zino, bila kita nak berkuda

BP, terima kasih

INDERA KENCANA said...

Saudara Kamato,
Maaf Lahir dan Batin. Salam Eid.

Tumpang tanya..??
Wanita yang berdiri yang memakai kurung merah jambu dengan tudung warna sedondon itu adik saudara Kamato ke? Sebab dia mirip dengan rakan sekelas saya bernama Noraini Tomiran..

KAMATO said...

Indera,
Memang tak salah, itu noraini, adik kandung saya

edyan7 said...

Salam...

cantik betul susunan blog ni... ada masa nanti nak review dulu...:)

selamat hari raya!...

Izhal said...

ini raya sakan namanya :)

SLAMAT HARI RAYA!!!

Sastri said...

waaa.... bestnya aktiviti2 Raya bro nih...

Izariza said...

Salam Kamato,

Raya sakan nampak! Dan cara anda menghabiskan cuti raya kelihatan unik sekali, bertemankan alam terbentang :)

NBK466 said...

Tertengok kereta ronda kebun kelapa sawit tuh terasa nak pinjam pulak...kalau tak buleh pinjam yg tuh, bagi pinjam plat JBV pun buleh..he.he.he..

KAMATO said...

edyan7, terima kasih singgah

izhal, cuti panjang punya hal la.....

sas, saja penuhkan masa lapang

izariza, kadang2 seronok pegi tempat2 gitu, hari biasa sibuk dengan hutan batu, sesekali kena duduk hutan pokok

nbk, nampak mudah nak bawak kederaan kecik itu, tapi hakikatnya susah nak mengawalnya

arsaili said...

salam kenal...umm ramai perempuan dr lelaki keluarganya