Wednesday, November 15, 2006

Abang

Inilah Abang... Sikap malasnya begitu terserlah. Kalau suruh baca buku belum sampai 5 minit dia dah tertidur. Tapi kalau main playstation berapa lama pun dia tahan. Setakat ni tak sesiapa pun kalahkan dia dalam game bola termasukla sepupu-sepupu dia yang tengah belajar di universiti. Walau bagaimanapun hari ni dia masih masih mengekalkan sedikit keunggulan dia. Dia masih mengekalkan tempat kedua dalam kelas. Apa yang aku ingat sejak dari tahun satu sehingga sekarang setiap kali hari penyampaian hadiah, dia sentiasa dapat no 2 dalam kelas. Masih belum dapat no satu. Agaknya kalau dia rajin sikit baca buku mungkin boleh dapat no 1.

8 comments:

PB said...

tahniah ...

bapak bijak , anak pun mesti bijak juga...

blackpurple said...

Tahniah kat abang. Ciri-ciri genius tu....


ps: nanti kalau free saya contact la...hehehe

Ajzie said...

Tahniah...moga berterusan menjadi anak yg cemerlang..

ais_putih said...

main game selalu..
malas terserlah..
tapi no 2..

huiseh..nih pandai tak nampak..genius..hiksss..

Anonymous said...

Ada sesetengah manusia tuh cam tuh KAMATO...masa den study dulu...dalam kelas tido..siap kena bambu lagi dengan lecturer..kat hostel org bermain..dia pun bermain...bila results exam keluar..dia ajer yg A memanjang...tak tension?

KAMATO said...

pb, harap2 tak bijak menipu dah la...

BP, bila nak free tu.....

ajzie, mudah-mudahan

ais, kadang kene sembunyi playstation tu

nbk, tu kene belajar ilmu orang tu...

zino said...

sambil2 main game dia mentelaah pelajaran tu.... tak pe tak pe.. hehe..

Geletek said...

Fuyoo tak sangka juge yer bijak sungguh, kalo nak dapat nombor satu kena belajar lebih sikit, kurangkan main playstation .

Pesanan dari:
"sepupu-sepupu dia yang tengah belajar di universiti"

Lepas ni ader harapan nak menang game bola.