Thursday, March 20, 2008

Maulidur Rasul


Kawan Lama

Dulu-dulu kita pernah kerja satu bumbung, kita pernah satu nadah satu arah dalam bidang metal fabrication. Tapi lepas tu kau pilih jalan kau sendiri, resign dan buat business. Lepas tu kau aktif berpolitik. Apa pun fahaman kau, semoga hasrat kau melahirkan belia berwawasan akan terlaksana.
(Gambar ini dirakamkan sebelum pilihan raya, selepas tu aku tak sempat nak bertanya khabar. Tunggu reda sikit, kena pulak member sebelah tu kalah bertanding di Kedah)

Tuesday, March 11, 2008

Majlis Berkatan
Zafran: Abang! Habis dah, burung dah takda paruh

Zahir: Dulu dia kat dalam, tak nampak, sekarang dia dah nampak dunia he..he...

Sunday, March 02, 2008

Masjid Kristal

Masjid Kristal adalah sebuah masjid yang dibina di sebuah pulau yang dikenali sebagai Pulau Wan Man di Kuala Terengganu. Ianya menelan belanja hampir RM250 juta dan merupakan sebahagian binaan dalam kawasan yang dinamakan Taman Tamaddun Islam. Masjid tersebut baru sahaja dirasmikan oleh Yang Dipertuan Agong. Walau bagaimana pun masjid tersebut belum diwartakan untuk sembahyang Jumaat, mungkin disebabkan pulau tersebut tiada pengguni, mungkin juga rangkaian model-model binaan islam terkenal dunia masih belum siap sepenuhnya di Taman itu.
Baru-baru ini aku sempat singgah melawat masjid ini. Memang struktur binaannya agak mengkagumkan. Aku sempat berbual dengan beberapa orang tempatan mengenai masjid ini. Ada berbagai tanggapan, ada yang menyokong dan ada yang membangkang pembinaan masjid ini. Walau apa pandangan sekali pun, pengisian masjid itu la yang paling utama dan ada hadis mengatakan di antara tanda hampirnya hari qiamat, ialah umat Islam berbangga dan bermegah-megah dengan masjid. Semoga usaha mereka-mereka untuk mengimarahkan masjid ini akan terlaksana.